Zelf een activiteit in een natuurgebied organiseren


Onder het Natuurpunt motto "Natuur voor Iedereen" ben je van harte welkom om zelf een activiteit in een van onze natuurgebieden te organiseren! Bij het organiseren van een dergelijke activiteit wensen we hier echter al tijdens de planningsfase van op de hoogte gebracht te worden. Op deze manier kunnen we helpen om de activiteit in goede banen te leiden. Zo zullen we je helpen om geschikte wandelpaden te vinden, informeren over (eventueel tijdelijk) niet-toegankelijke delen van de natuurgebieden en er samen voor zorgen dat de activiteit wordt ingericht conform de doelstellingen van het natuurgebied.


Gidsbeurt aanvragen

Het gidsenteam
Gids2
organiseert open wandelingen, themawandelingen en, op aanvraag, wandelingen voor scholen en groepen.

Teambuilding event organiseren

Organisaties
TeamdagOCMW_Knesselare
en bedrijven kunnen actieve teambuildingdagen of personeelsdagen, samen met de gidsen en het beheerteam, uitwerken en geschikte en boeiende activiteiten plannen in een lokaal natuurgebied. Dit kan het hele jaar door.
Zelf een activiteit organiseren

Je
Planten determineren
kan ook zelf een activiteit organiseren in een van onze natuurgebieden. Eventjes overleggen over wat, waar, wanneer, waarom, hoe, ... kan je initiatief een meerwaarde geven.

Wat moet je doen?

Gidsbeurten zijn betalend. De kosten van een gids ondersteunen mede het beheer, door vrijwilligers uitgevoerd, van het natuurgebied. Hierdoor kan/mag iedereen van deze mooie natuur genieten.
 • gidsbeurten: € 80
 • scholen € 45
 • bedrijven, commerciële organisaties: € 200

Derden die betalende activiteiten organiseren in de natuurgebieden van Natuurpunt Meetjeslandse Cuesta zullen, in samenspraak met het bestuur, een passende bijdrage betalen. Ook dit bedrag draagt bij in de beheerkosten van de natuurgebieden.

Aanvraag voor een activiteit (met gids)
Vul het aanvraagformulier in:
 • Gidsbeurt aanvragen
 • Activiteit aanvragen


Contact

Luc Dellafaille 0494 06 60 78